SÄÄTIÖMME TOIMII

Hallinto

Vuokon Luonnonsuojelusäätiön hallitus 2013 alkaen:


KTT, DI Pertti Nupponen (puheenjohtaja) 2007-

Pertti Nupponen (s. 26. elokuuta 1961 Tampereella) on toinen Vuokon Luonnonsuojelusäätiön perustajista ja on toiminut hallituksen puheenjohtajana sen perustamisesta alkaen vuonna 2007. Hän asuu Helsingissä. Nupponen on ollut nuoresta alkaen kiinnostunut luonnosta ja harrastanut perhosia, lintuja ja luonnonvalokuvausta, sekä toimi aktiivisesti koulun luontokerhossa. Perhostutkimus ja valokuvaus ovat edelleen harrastuksina.

Nupponen on toiminut johtotehtävissä kansainvälisissä rakennustuotealan yrityksissä. Vuosina 2002-2012 hän toimi suomalais-ranskalaisessa betonielementtialan yrityksessä Consolis SAS:ssa ensin talous-ja rahoitusjohtajana ja 2006 alkaen Skandinavian, Baltian maiden ja Venäjän toimintojen johtajan tehtävissä. Vuosina 1990-2002 hän työskenteli kylpyhuonetuotteita valmistavassa Sanitecissa muun muuassa talousjohtajana ja yrityssuunnittelujohtajana.

2013 lähtien Nupponen on toiminut yritysten hallitustehtävissä ja ns. enkelisijoittajana. Pääosa sijoituksista on tehty cleantech-alan start-up -yrityksiin.


Biologi, FM Antti Halkka (varapuheenjohtaja) 2012-

Antti Halkka (s. 17.3.1960) on Suomen Luonnon toimituspäällikkö ja tietokirjailija. Halkka tuntee työnsä kautta ajankohtaiset ympäristöasiat ja pitää erityisesti saaristo-, metsä- ja suoluonnosta. Tietokirjailijana ja myös tutkijana hän on perehtynyt monien eliöryhmien suojelukysymyksiin ja tutkimukseen.

Halkka on toiminut pitkään Suomen WWF:n merihyljetyöryhmän puheenjohtajana ja on Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen varapuheenjohtajana. Halkka on saanut osana työryhmiä useita tietokirjapalkintoja, tuoreimpana valtion tiedonjulkistamispalkinnon (2011). Hän on edustanut ympäristöjärjestöjen suojelubiologista näkökulmaa monissa valtionhallinnon työryhmissä (tuoreimpana siikatyöryhmä, 2012–2013) ja on Itämeren suojelukomission hyljetyöryhmän jäsen.


Ympäristöneuvos, filosofian tohtori Petri Ahlroth 2013-

Petri Ahlroth on toiminut Suomen ympäristökeskuksen luontoympäristökeskuksen johtajana 1.1.2013 alkaen. Ahlrothilla on yli 20 vuoden kokemus luonnon tutkimisesta ja luonnonsuojeluhallinnossa työskentelystä. Ahlroth työskenteli vuosina 1991–2000 Jyväskylän yliopiston museolla metsien biodiversiteettitutkimuksen parissa. Hänen erikoisalanaan ovat hyönteiset, erityisesti luteet ja verkkosiipiset. Ahlroth on työuransa aikana aktiivisesti julkaissut korkeatasoisissa julkaisusarjoissa sekä osallistunut määrityskirjojen ja muiden yleistajuisten luontojulkaisujen tekemiseen.

Vuodesta 2001 alkaen Ahlroth on työskennellyt luonnonsuojeluasioiden parissa projektipäällikkönä maa- ja metsätalousministeriössä ja biodivesiteettiyksikön päällikkönä Suomen ympäristökeskuksessa. Ahlroth aloitti ympäristöministeriön ympäristöneuvoksena vuonna 2011 vastaten maamme eliölajien suojelusta sekä Suomen kansainvälisistä velvoitteista lajiensuojelun osalta.


Säätiön asiamies Vesa Lepistö (Säätiön asiamies 2007- )

Vesa Lepistö (s. 6.10.1947 Helsingissä) pyydettiin säätiön asiamieheksi pian sen perustamisen jälkeen. Lepistön taustana on pitkä järjestötyön kokemus ja 26 vuotinen työura aikuiskoulutusyhtiö Rastorilla, jossa vastuuna oli johtamiskoulutus. Tähän tehtävään pohjan antoi upseerikoulutus Kadettikoulussa ja psykologikoulutus Helsingin yliopistossa 1970-luvulla.

Luontoasiat tulivat tutuksi jo 1950-luvun alussa kun kesät vietettiin sukulaisten hoteissa Sipoossa. Vuonna 1955 aukesi uusi "ura" luonnon parissa kun perhoskeräilyä harrastava serkkupoika otti Vesan retkilleen mukaan apumieheksi. Seuraavana kesänä alkoi sitten perhosharrastus ja kokoelman keruu omalla haavilla ja se on jatkunut siitä lähtien "puolitieteelliseksi" tutkimukseksi jalostuneena. Aluksi eri kesälomapaikoissa ympäri Etelä-Suomea. Sipoon maisemissa yöperhosten tutkimuspyydykset ovat keränneet näytesarjaa 35 vuotta.

Vesa on toiminut Suomen Perhostutkijoiden Seuran edustajana Perhostensuojelun neuvottelukunnassa 1999-2004, SPS:n keräilyeettisen toimikunnan puheenjohtajana vuodesta 1996 ja on Suomen Sipoon Perhostutkijat ry:n perustaja ja puheenjohtaja vuodesta 1999 alkaen.

 
Vuokon Luonnonsuojelusäätiö • Asiamies Vesa Lepistö, Stadsvikintie 82, 01150 Söderkulla • info[at]vuokonluonnonsuojelusaatio.fi