Kuhilaiden merkkipäivälahjoitus luonnonsuojeluun

Vuokon säätiö sai toukokuussa mahtavan lahjoituksen neljältä syntymäpäiväsankarilta ja heidän ystäviltään.

60-vuotissyntymäpäiviään yhdessä juhlistaneet Hannu ja Sointu FritzeTapio Heikkilä ja Mikko Saarela pyysivät juhlavieraitaan kohdentamaan huomionosoituksensa Vuokon Luonnonsuojelusäätiölle.

Pyöreitä vuosiaan juhlistaneet “kuhilaat” Tapio Heikkilä (vas.), Mikko Saarela, Hannu Fritze ja Sointu Fritze pitivät yhteiskekkerit Särkän Saarella Helsingissä. Kuva: Tuija Kuusela

Syy lahjojen ohjaamiselle luonnon hyväksi on ytimekäs. “Me kaikki tykkäämme luonnonsuojelusta”, Heikkilä sanoo.

“Vuokon säätiön rahoittamat hankkeet napsahtavat juuri sopivasti meidän intresseihimme”, hän sanoo.

Vuokon säätiö tuki 2010 Tapio Heikkilän niittyaiheista valokuvanäyttelyä, joka oli esillä Hyvinkään taidemuseossa ja valokuvagalleria Laterna Magicassa Helsingissä. Kuvassa Järvensivun niitty Nokialla. Kuva: Tapio Heikkilä/Visuaalinen maisemaseuranta

Kuhilaiden lahjoituspotilla tuetaan suojeluhankkeita

Nyt pyöreitä juhlineet merkkipäiväsankarit tunnetaan “kuhilaina”, joka on vuonna 1977 Helsingin yliopistossa biologian opinnot aloittaneiden opiskelijoiden vuosikurssin nimi.

Biologitaipaleensa aloittivat tuolloin Hannu Fritze, Tapio Heikkilä ja Mikko Saarela. Myös “arvoisa ulkokuhilas” Sointu Fritze tuntee biologit jo noilta ajoilta.

Nelikko ilahtui suuresti ystäviensä lahjoituksista Vuokon säätiölle.

“Summalla saa rahoitettua kokonaan yhden tai parikin luonnonsuojelua edistävää tärkeää hanketta”, Heikkilä kertoo. “Jäämme jännityksellä seuraamaan, mitä hyvää panostuksella saadaan aikaan.”

Vuokon säätiö ottaa kuhilaiden toiveet huomioon ensi vuoden apurahoja jaettaessa.

Kiitokset päivänsankareille ja kaikille lahjoittajille!

Kolmperänoja Karkkilassa. Kuva: Tapio Heikkilä /Visuaalinen maisemaseuranta

Ketkä kuhilaat?

Hannu Fritze on maaperämikrobiologian professori Luonnonvarakeskuksessa.

Sointu Fritze on intendentti taidemuseo Ateneumissa.

Tapio Heikkilä on biologi ja valokuvaaja, joka työskentelee ympäristöministeriössä maisemansuojeluun liittyvien asioiden parissa.

Mikko Saarela on biologian ja maantieteen opettaja, joka on sanoittanut, säveltänyt ja soittanut yhtyeissä Eppu Normaali, Organ, U-Bayou sekä Freud, Marx, Engels & Jung.

Lue lisää merkkipäivälahjoittamisesta Vuokon säätiölle täältä.