Tervetuloa mukaan lupiinitalkoisiin Kakslammille 21.7.2024

Kakslammin luonnonsuojelualueella jatketaan yhteistuumin kamppailua lupiinia vastaan

Tulethan mukaan auttamaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä tällä ainutlaatuisella paahdealueella. Työvälineet löytyvät paikan päältä. Tarjoamme talkoolaisille lounaan sekä iltapäivällä pullakahvit. Kokoonnumme klo 10.00 Kirin majan, Kisalan edessä. Mukaan voi liittyä myös myöhemmin, jos ei heti aamusta paikalle ehdi. Talkoissa poistamme komealupiinia hyvässä seurassa. Työtä tämän haitallisen vieraslajin hävittämiseksi alueelta on tehty nyt jo usean vuoden ajan ja tulokset ovat olleet kannustavia.

 

ILMOITTAUTUMINEN:

Ruokatarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan talkoisiin sähköpostilla 14.7.2024 mennessä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka monta henkilöä on saapumassa ja mahdolliset erityisruokavaliot.

info@vuokonluonnonsuojelusaatio.fi

Osoite: Riihiviidantie 616, 12310 Ryttylä

Tiedustelut: Asiamies Laura Parkko, Vuokon Luonnonsuojelusäätiö, p. 040 596 2224

 

Vuodesta 2018 lähtien Kakslammin luonnonsuojelualueella on tehty toimenpiteitä mäntytaimikon harventamiseksi ja lupiinien tuhoamiseksi. Kortensa ovat kantaneet kekoon monet talkoolaiset, työllistetyt, Suomen luonnonsuojeluliiton Ketosirkka -projekti sekä Vuokon Luonnonsuojelusäätiön ja Ryttylän Kiri ry:n väki.

Työ lupiinin hävittämiseksi on myös kokeilevaa; tarkoituksena on löytää tehokkaimmat keinot hyvän ja pysyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Komealupiini on vieraslaji, joka kasvaa Kakslammilla suojellulla paahdealueella ja muuttaa levitessään kasvuympäristön olosuhteita harvinaisille paahdelajeille sopimattomaksi. Luontoarvojen säilyttämiseksi ja parantamiseksi lupiini pyritään poistamaan luonnonsuojelualueelta kokonaan.